Grupi i Vallëtarve "Bashkimi"


Shtylla e fortë e Shoqatës Bashkimi është vallëzimi.


Shoqata Bashkimi ka 4 grupe vallëzimi, ato janë:


Shqiponjat

Dallëndyshet

Harabelat

Fluturat


Sipas historianëve të artit dhe arkeologëve, njeriu filloi të kërcejë qysh në mijëvjeçarin e 8-të para Krishtit, kur filloi të zhvillohej një formë tjetër e artit - piktura, e cila ekzistonte në atë kohë në formën e pikturave në shkëmb. Vallëzimet e epokës së gurit kishin natyrë animiste, bazuar në lëvizjet e kafshëve dhe gradualisht fituan tiparet e një rituali. Vallëzimi është bërë një pjesë integrale e shumë ritualeve: për shembull, para gjuetisë, paraardhësit tanë i gërryen aftësitë e tyre të gjuetisë dhe futën besimin në sukses duke kërcyer.

Kanë kaluar shumë shekuj që nga shfaqja e vallëzimit, bota dhe njerëzimi kanë ndryshuar, por kjo formë e artit ekziston dhe lulëzon, megjithëse besimi se mund të shkaktojë shi, të japë forcë për të gjuajtur ose për të bindur një perëndi të falë mëkatet është zhdukur. Një person ka nevojë për të kërcyer: kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur një gjendje të mirë mendore, është një mjet për të hequr qafe tensionin e muskujve, për të trajnuar frymëmarrjen dhe ekuilibrin, për të përmirësuar sjelljen. Me ndihmën e vallëzimit, ju mund të mësoni të kontrolloni trupin tuaj.

Stilet moderne të vallëzimit nuk janë vetëm pasion i një personi, të përdorura si mënyrë e vetë-shprehjes. Është njëkohësisht një sport konkurrues dhe një formë arti në vitrinë. 


 


Formulari Online
Rregullorja


Grupi Shqiponjat

(mbi moshën 12-vjeqare)

Adresa:

MEHRZWECKSAAL KREUZ
Apothekerstrasse 13

8610 Uster
(direkt te shkolla Dorfschule)

 

Orari:
çdo të Premte nga Ora: 20.00 deri 22.00

Përgjegjësit të Grupit: Edmond Palushaj dhe Besjan Hoxhaj

Grupi Dallëndyshet

(deri në moshën 12-vjeqare)

Adresa:

MEHRZWECKSAAL KREUZ
Apothekerstrasse 13
8610 Uster
(direkt te shkolla Dorfschule)

 

Orari:
çdo të Premte nga Ora: 18.00 deri 19.45

Përgjegjëse: Egzona Krasniqi

Grupi Harabelat

(deri në moshën 12-vjeqare)

Adresa:

PRIMALSCHULE OBERUSTER
Aathalstrasse 31
8610 Uster

 


Orari:

çdo të Premte nga Ora: 18.00 deri 19.45

Përgjegjëse: Edonjeta Alija

 

Grupi Fluturat

(Mosha 5 deri 7 Vjeq)

Adresa:

Lokali i Shoqatës Bashkimi

Bertoldstrasse 10
8610 Uster

 


Orari:

çdo të Premte nga Ora: 18.00 deri 19.45

Përgjegjësit të Grupit:  Fjolla Bunjaku dhe Halit Imeri

 

Kontakti:

Mail: vallzimi@bashkimi.ch

Të gjithë të interesuarit mund të marrin pjesë në ushtrime provuese për një muaj rresht dhe të vendosin pastaj për anëtarsim ose jo në shoqatën „Bashkimi“, por edhe të interesuarit e lëmive tjera kulturore janë të mirëseardhur ti bashkohen shoqatës.

Kontakt

Albanischer Verein Bashkimi

Berchtoldstrasse 10

8610 Uster

info@bashkimi.ch

 

Donacionet

Mbështesin punën tonë.

Albanische Verein Uster Schweiz
Shoqata Bashkimi Zvicer

Swift: RAIFCH22

CH36 8080 8003 4119 0781 7

 


© 2022 www.bashkimi.ch